Andijvie-gehaktschotel uit de oven

ANDIJVIE-GEHAKTSCHOTEL UIT DE OVEN

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 300 gram mager rundergehaktIMG_9737
  • 1-2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 2-3 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • Peper en zout
  • 500 gram andijvie
  • 2 eieren
  • 2 el kokosmelk
  • Sesamzaad

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 gr. Vet een ovenschaal in met olijfolie
  2. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in stukjes en fruit dit in een beetje olie. Voeg gehakt toe en bak het vlees rul en gaar. Voeg naar smaak zout, peper en djinten toe.
  3. Was de andijvie en snijd de groente fijn. Kook de andijvie enkele minuten op een hoog vuur met aanhangend water. Laat de andijvie uitlekken in een vergiet.
  4. Klop de eieren los met wat kokosmelk.
  5. Vul de ovenschaal met de andijvie en verdeel het gehaktmengsel erover. Giet de losgeklopte eieren over het gehakt en bestrooi het rijkelijk met sesamzaad.
  6. Zet de school circa 20 minuten in de oven tot het ei gestold is.

Menusuggestie: geef hier bijvoorbeeld een witlofsalade met appel bij

Meer energie nodig: geef gekookte aardappelen.