Appel-ei-muffins

INGREDIËNTEN (voor 12 muffins)

  • 3 grote groene appels, in kleine stukjes gehakt
  • 3 eetlepels warm water
  • 1,5 + 0,5 theelepels kaneel
  • 9 eieren
  • 1,5 eetlepels ghee of kokosolie
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1,5 eetlepels kokosbloem
  • 1/4 theelepel baksoda
  • snuifje zeezout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175° C
  2. Sauteer de appels, water en 1,5 theelepels kaneel tot je een geheel van appelmoes vol brokken krijgt (en vergeet niet af en toe te roeren!)
  3. Laat de appelstukjes afkoelen.
  4. Meng intussen de eieren, ghee of kokosolie, kokosmelk, kokosbloem, 0,5 theelepel kaneel, baksoda en zout in een kom en voeg daarna de appelstukjes toe (let op: hou nog een beetje appelmoes apart voor de volgende stap!)
  5. Lepel het deeg in de muffinvormpjes en lepel er nog een beetje appelmoes overheen.
  6. Laat een halfuurtje bakken.