Aubergines met peer

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 2 el sesamzaadIMG_9808
  • 1 aubergine
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 peren (bijv. conference), geschild
  • 1 citroen, schoongeboend

BEREIDING

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. Zo trekt de bittere smaak uit de aubergines.
  2. Rooster het sesamzaad kort in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te verkleuren. Laat afkoelen op een bord.
  3. Spoel het zout van de aubergines af en laat even uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de aubergine met de kaneel en komijn 6 min. op hoog vuur.
  4. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de aubergine en bak 2 min. mee.
  5. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe en een beetje sap naar smaak.
  6. Meng het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Menusuggestie: gemengde salade en kipfilet