Bananenbrood

Ingrediënten:IMG_1431

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 120 gram witte amandelpasta (of een zadenpasta)
  • 60 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakzout
  • Snuf zeezout
  • Optioneel; een vulling naar keuze. Neem bijvoorbeeld 200 gram walnoten, gemengde noten, rozijnen, stukjes appel etc. etc.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie/roomboter.
  3. Prak de bananen.
  4. Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en het citroensap.
  5. Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag.
  6. Goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
  7. Voeg eventueel de vulling toe.
  8. Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak het brood voor ongeveer 45-50 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt.
  10. Laat het brood afkoelen op een rek.
  11. Je kunt overgebleven bananenbrood zonder problemen invriezen.