Bananenijs met variaties

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 3 rijpe bananen
  • 75 ml melk (geitenmelk, amandelmelk of kokosmelk)

BEREIDING

  1. Pel de bananen en snij ze in dunne schijfjes. Bekleed een groot bord, dat in de vriezer past, met bakpapier. Leg daar de bananen schijfjes op en zorg dat ze elkaar niet aanraken. (Hoe rijper de banaan, hoe meer de bananensmaak zal overheersen, zoetmiddel zal dan niet nodig zijn.)
  2. Leg de bananen tenminste 4 uur in de vriezer.
  3. Haal de bananen na de verstreken tijd, uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine.
  4. Voeg de kokosmelk toe. In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk gebruiken, of, indien je zuivel kunt tolereren, koe- of geitenmelk.
  5. Draai de machine een paar minuten tot er een smeuïg ijsje ontstaat.
  6. Nu is het ijsje klaar. Genieten maar!

Variatietips

Als je ijs met een ander smaakje wilt maken, gebruik dan minder rijpe bananen. Anders zal de bananensmaak zal overheersen. Gebruik dan een beetje honing om het ijs wat zoeter te maken. Gebruik je rijpe bananen dan is dat niet nodig.

  • Chocolade ijsje: voeg een paar eetlepels cacaopoeder toe.
  • Aardbeien ijsje:voeg een paar handjes bevroren aardbeien toe.
  • Bosvruchten ijsje: voeg een paar handjes bevroren bosvruchten toe.
  • Vanille ijsjes: voeg wat vanillepoeder of pure vanille-extract toe.
  • Kaneel ijsje: voeg een paar theelepels kaneel toe.
  • Frambozen ijsje: voeg je een paar handjes bevroren frambozen toe.
  • Amandel-banaan ijsje: voeg een paar eetlepels amandelpasta toe.
  • Citroen ijsje voeg je wat citroensap en wat geraspte citroenschil toe.
  • Stracciatella ijsje: voeg vanillepoeder toe en gehakte pure chocolade.