Bananenpannenkoekjes

INGREDIËNTEN ( voor 8 mini pannenkoeken)

  • 2 eieren
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olie of roomboter
  • optioneel: blauwe bessen, snufje kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top

BEREIDING

  1. Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  2. Verwarm een kleine koekenpan met klontje roomboter op laag vuur en schep een kleine juslepel beslag in de pan.
  3. Laat een paar minuten stollen. Draai voorzichtig om met een spatel.
  4. Bak de andere kant ook mooi bruin.
  5. Doe de pannenkoekjes op een bord en strooi er eventueel wat blauwe bessen over.

Tip 1: blauwe bessen zijn seizoensgebonden, je kunt natuurlijk ook diepvries bessen gebruiken.

Tip 2: kaneel versterkt de zoete smaak van bananen.