Bietensalade

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 400 gr rode bieten (ongekookt)IMG_9797
  • 2 bosuitjes
  • 1 fris zure appel
  • 3 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • Zout

BEREIDING

  1. Schil de bieten dun en snijd ze in plakken of blokjes. Kook de bietjes in een beetje water gaar in ca. 15 min. (Weinig tijd? Koop een schaal gekookte en geschaafde bieten in de supermarkt)
  2. Giet het water af en laat de groente afkoelen.
  3. Snipper de appel en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Maak de dressing met olijfolie, citroen, honing, mosterd en een beetje zout.

MET VLEES OF VIS

Meng fijngesneden stukjes gerookte kipfilet of gerookte makreel, haring of forel door de salade.

Menusuggestie: Dit eten we vaak in het weekend: soep vooraf en wat stokbrood bij de salade. Echt lekker.