Bloemkool met kruiden uit de oven

INGREDIËNTEN

  • 200 gram bloemkool per persoon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gesneden)
  • 1 kleine of ½ (rode) ui in halve ringen gesneden
  • 1 klein teentje knoflook in schijfjes
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de bloemkool in roosjes en was de groente en laat goed uitlekken
  3. Doe de roosjes in een grote ovenschaal (of spreid ze los uit op een ovenplaat)
  4. Sprenkel olijfolie over de bloemkool en strooi daar citroensap, ui, knoflook, oregano, zout, peper en chillipoeder overheen
  5. Zet de bloemkool 35 minuten in de oven (Let op: bloemkool mag niet zwart worden)
  6. Strooi voor het serveren verse koriander over de bloemkool

Menusuggestie: Lekker met bijvoorbeeld blinde vinken en sla