Bloemkoolrijst met garnalen

INGREDIËNTEN (voor 4 personen

  • 1 bloemkoolIMG_0489
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 200 gram doperwten
  • doosje cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 el kokosolie;
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 500 gr cocktailgarnalen (gekookt en gepeld)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • zout

BEREIDING

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze tot korrels zo groot als rijstkorrels. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en hak de koriander en peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes
  2. Verhit de kokosolie in een wok, bak hierin de uit en de champignons. Voeg knoflook en koriander toe en laat dit even meebakken.
  3. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep goed om. Doe hier de garnalen, de doperwtjes en de limoensap en -rasp bij. Bak dit in 4 minuten gaar. Steeds goed omscheppen. Voeg de cherrytomaatjes toe en peterselie en koriander op het laatste moment.