Broccoli op 3 manieren

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

–          300 gr broccoli

BEREIDING

Snijd de broccoli in roosjes. Gebruik ook de zachte delen van de stronk. Kook de broccoli gaar in weinig water en een beetje zout in 5-10 minuten.

Variatie 1:  Marineer 1 sjalotje 5 minuten in het sap van ½ citroen. Klop hier 4 el olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout. Roer hier 50 gram walnoten door en meng dit door de gekookte broccoli

Variatie 2: Rasp de gele schil van 1/2 citroen fijn en pers de vrucht uit. Verwarm 3 el olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 minuten. Schep de knoflook-citroenolie voorzichtig door de gekookte broccoli en druppel er wat citroensap over.

Variatie 3: rooster wat pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi dit over de gekookte broccoli.