Chocolade cupcakes

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 60 honing
  • 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • 100 gram pure chocola (min 70% cacao)
  • 75 gram kokosmeel
  • ¼ tl bakzout (natriumbicarbonaat)
  • Snufje (zee)zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Vet een muffintray in of zet papieren vormpjes klaar (gebruik er twee tegelijk voor stevigheid)
  3. Smelt de chocola au bain-marie
  4. Klop de eieren los met een handmixer (niet te lang kloppen!)
  5. Voeg de honing, de kokosolie/grasboter en de gesmolten chocola aan de eieren toe en meng dit door elkaar
  6. Zeef de kokosmeel en voeg hier de bakzout en het zout aan toe.
  7. Meng dit door het eimengsel. Even goed kloppen om alle klontjes eruit te kloppen.
  8. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
  9. Bak voor ongeveer 25-30 minuten. Een sateprikker moet schoon uit het cakeje komen