courgetteblokjes met champignonsaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el verse oregano
  • 2 el verse tijm
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 300g rundergehakt
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden

Bereiding

  1. Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook aan.
  3. Voeg kastanjechampignons toe en bak deze mee tot ze vocht beginnen te verliezen.
  4. Schenk kokosmelk bij het mengsel en voeg ook oregano en tijm toe. Breng aan de kook.
  5. Haal de pan meteen van het vuur en voeg appelazijn, peper en zout toe. Pureer de saus met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.
  6. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 4-5 minuten rul.
  7. Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgetteblokjes tot deze wat zachter zijn.
  8. Serveer de courgetteblokjes met het gehakt en de champignonroomsaus. Garneer met wat peterselie.