Courgettespaghetti  met pesto en spinazie

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)img_2162

  •  1 ½  courgettes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 bosuitje
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el pesto (zelfgemaakt is toch het lekkerst)

 TIP: Een spirelli is eigenlijk onmisbaar voor het maken van de courgette pasta, binnen minder dan een minuut heb je de pasta voor je neus. Wanneer je geen spirelli in thuis hebt, kun je ook dunne reepjes snijden met behulp van een kaasschaaf en/of een scherp mes.

BEREIDING 

  1. Maak de courgette pasta met behulp van een mes of de spirelli en zet dit apart.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en zet dit ook even apart. 
  3. Roerbak de spinazie in de wok en laat de spinazieblaadjes slinken. Giet het vocht eventueel af. Voeg daarna de courgette pasta toe en mix hier een of twee eetlepels groene pesto doorheen. Roerbak dit een paar minuten. De courgette wordt hierdoor wat zachter, maar let op dat hij nog wel stevig blijft.
  4. Voeg als laatste twee-derde deel van de bosuitjes toe.
  5. Verdeel de courgette pasta met pesto in kommetjes of op borden. Garneer het gerecht met de overgebleven bosuitjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

 Maak dit gerecht af met plakjes gerookte zalm of een stukje gegrilde vis.