Feestelijke bietencarpaccio

INGREDIËNTEN (2 pers)

  • 1 smalle courgetteIMG_9831
  • 2 kleine rode bieten
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el verse munt, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 tl citroensappeper en zout
  • pitjes van ½ granaatappel
  • 4 el pijnboompitten

BEREIDING

  1. Snijd de courgette en biet in flinterdunne plakjes, dit kun je doen met behulp van een kaasschaaf, mandoline of gewoon met een scherp mes.
  2. Combineer het vruchtvlees van de avocado, munt, knoflook, citroensap en wat peper en zout in een foodprocessor en maal tot een gladde dressing.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zien.
  4. Verdeel de dressing over de groenten en garneer met granaatappelpitjes en pijnboompitten.