Courgettesoep

INGREDIËNTEN

  • 6 courgettes (± 1.5 a 2 kilo)
  • 2 grote uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Boter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • 1 avocado
  • optioneel: spekjes en kokosmelk

BEREIDING

  1. Pel en snijd de uien in grove stukken en snijd de knoflook in stukjes
  2. Was de courgette en snijd ze in plakken van ongeveer 2 cm dik.
  3. Verwarm een grote soeppan op het vuur en smelt hierin de boter
  4. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  5. Bak de knoflook ongeveer een minuut mee en voeg pas daarna de courgette doe. Draai het vuur iets hoger en bak de courgette 5 minuten.
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer dit goed door de courgette heen.
  7. Vul de pan nu met water tot net onder het niveau van de courgette (zodat het net niet helemaal onder water staat).
  8. Voeg de bouillonblokjes toe, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat de soep nog 5 tot 10 minuten doorkoken.
  9. Maak ondertussen de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes
  10. Pureer de soep en de avocado met een staafmixer of in de blender.
  11. Serveer met spekjes en een scheutje kokosmelk.
  • En beetje voor wil af wil vallen
  • Royaal voor wie wel wat calorieën kan gebruiken