KNOLSELDERIJSOEP MET WALNOTEN & TIJM
INGREDIËNTEN (voor 3–4 personen)
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 700 g knolselderij (1 knol), geschild, in stukjes
- 5 takjes tijm, en wat blaadjes
- 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 1 laurierblaadje
- 1 l bouillon (groente)
- 50 g walnoten, gehakt
- 200 ml room
BEREIDEN
- Smelt boter met olie in een grote pan, voeg knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak dit mengsel 10 minuten.
- Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier.
- Mix de soep glad in een blender.
- Rooster walnoten in een droge koekenpan.
- Schep de soep in kommen en schenk hier wat room overheen: klein beetje voor wie af moet vallen en wat meer voor wie wel wat calorieën mag hebben.
- Strooi wat walnoten en wat blaadjes tijm over de soep.