Knolselderijsoep

KNOLSELDERIJSOEP MET WALNOTEN & TIJM

INGREDIËNTEN (voor 3–4 personen)IMG_9723

  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 700 g knolselderij (1 knol), geschild, in stukjes
  • 5 takjes tijm, en wat blaadjes
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 laurierblaadje
  •  1 l bouillon (groente)
  • 50 g walnoten, gehakt
  • 200 ml room

BEREIDEN

  1. Smelt boter met olie in een grote pan, voeg knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak dit mengsel 10 minuten.
  2. Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier.
  3. Mix de soep glad in een blender.
  4. Rooster walnoten in een droge koekenpan.
  5. Schep de soep in kommen en schenk hier wat room overheen: klein beetje voor wie af moet vallen en wat meer voor wie wel wat calorieën mag hebben.
  6. Strooi wat walnoten en wat blaadjes tijm over de soep.