Kruidensalade met sperziebonen

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  •  200 gram sperziebonen
  • 8 sprietjes bieslook
  • 20 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepel olie
  • Sap van ½ citroen
  • 2 theelepel mosterd
  • Mespunt tijm
  • 8 blaadjes rode sla
  • 2 tomaat
  • 4 plakjes ham
  • 50 gram rucola

BEREIDING

  1. Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in water met een beetje zout beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
  2. Was de kruiden. Knip het bieslook klein en snijd 8 blaadjes basilicum klein.
  3. Maak een dressing van de olie, citroensap, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm, peper en wat zout.
  4. Snijd de rode sla in repen. Was de tomaat en snijd hem in parten. Snijd de ham in reepjes.
  5. Verdeel de rucola, de rode sla, de tomaat, de sperziebonen en de ham over twee borden.
  6. Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.