Pittige wortelsoep

INGREDIËNTEN (voor 3-4 porties)

  • 1 kilo wortelenIMG_9801
  • 2 uien
  • Verse gember, stukje van 5 centimeter
  • 50 gram boter
  • 4 el. olijfolie
  • Spaanse peper (of  1 theelepel gedroogde vermalen Spaanse peper)
  • Sap van 2 verse sinaasappels
  • 2 liter bouillon (eigengemaakt of 2 liter water met 4 bouillonblokjes)

BEREIDING

  1. Snijd de ui in grove stukken en de wortel in dikke plakken
  2. Schil de gember en hak deze fijn
  3. Snijd de Spaanse peper overlangs door en verwijder zaadlijst en pitjes. Snijd de peper in stukjes
  4. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met de olijfolie
  5. Fruit de uien 5 minuten op laag vuur
  6. Bak de gember kort mee met de uien en voeg vervolgens de wortel en de Spaanse peper toe
  7. Giet de het sap van de sinaasappels over de uien.
  8. Schenk de bouillon erbij en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
  9. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender