Lente stamppot met prei

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

Voor de puree

  • 1 knolselderijIMG_9834
  • 1 stuk verse gember van ca. 5 cm
  • ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel fijn zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Voor de gebakken prei

  • 1 grote prei (of 2 kleintjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie

BEREIDING

  1. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en kook in 12 minuten gaar.
  2. Snijd de prei in ringen.
  3. Snijd de knoflook in zeer kleine stukjes.
  4. Verwarm een pan en laat de kokosolie smelten.
  5. Voeg prei en knoflook toe en bak 12 minuten.
  6. Schil de gember en snijd in kleine blokjes.
  7. Giet de knolselderij af.
  8. Pers een halve sinaasappel uit en voeg het sap bij de knolselderij.
  9. Voeg de gember, olijfolie, zout en peper toe en pureer met een staafmixer tot een puree.
  10. Roer de prei door de puree en serveer met vlees of vis.