Linzenschotel met prei, champignons en spekjes

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 150-200 gram groene linzen
  • Groentebouillon (c.a. 1 liter)
  • 100 gram magere spekjes
  • 1 sjalotje
  • 200 gram bospaddenstoelen en/of kastanje champignons
  • 1 prei
  • Peper en zout
  • Eventueel: 1 teentje knoflook
  • Parmezaanse kaas 
  1. BEREIDING
    Spoel de linzen af, met koud water in een zeef. Kook de linzen c.a. 20 minuten (of zoals staat omschreven op de verpakking) in groentebouillon. Zet het vuur niet al te hoog, laat de linzen zachtjes koken.
  2. Bak in de tussentijd de magere spekblokjes op hoog vuur in 5 minuutjes gaar en knapperig. Giet het vocht af en laat ze eventueel extra uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3.  Snijd daarna de bospaddenstoelen of kastanje champignons in vieren, de prei in ringetjes en het sjalotje fijn. Voeg dit toe aan de pan met spekjes en bak de groenten c.a. 5 minuten mee, eventueel met een teentje knoflook.
  4. Giet de linzen af wanneer ze gaar zijn, en voeg je ze toe aan de groenten. Meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar en laat de schotel nog een paar minuutjes op laag vuur staan. Breng op smaak met verse peper en zout.
  5. Maak de borden op met de linzen schotel en strooi hier Parmezaanse kaas overheen.