Menu’s

Snijboontjes met shoarma en andijviesalade

IMG_9406

Snijbonen zijn prijzig. Maar als ze in de reclame zijn, zal ik ze niet laten liggen. We zijn namelijk dol op snijbonen met shoarma met tzatzikisausAndijviesalade smaakt daar heerlijk fris bij. Het is een bordje boordevol groente, vlees en een zelfgemaakte saus. Erg lekker en weinig calorieën, dus schep het bord maar vol. Wie wat meer calorieën kan gebruiken, kan hier een shoarmabroodje bij eten.


IMG_9894Sperziebonensalade met gebakken zoete aardappelen en een braadworstje

Een bordje om verliefd op te worden. Zulke gezellige kleuren. De sperziebonensalade en de gebakken zoete aardappelen smaken wat zoet. Onze kleinkinderen zijn er gek op. De braadworst was in de reclame. Bakken volgens de aanwijzingen.


IMG_9746Broccoli in kokossaus, andijviesalade en gebakken zalm

 Vis is super gezond en dit bordje is super lekker. Je hebt niet veel tijd nodig om deze maaltijd klaar te maken. De andijviesalade kan je van tevoren klaarmaken. De broccoli, in dit geval zonder de ham, is snel klaar en ook de zalm (klaarmaken volgens de instructies op de verpakking) is zo klaar. Wat gebakken aardappelen voor wie wat energierijker kan eten en iedereen kan hier van genieten.


IMG_9833

Bietencarpaccio, stamppot van knolselderij en prei en gebakken kabeljauw

Voor deze feestelijke maaltijd heb je wel wat meer tijd nodig. Maar het is een echte aanrader. De bietencarpaccio kan je van tevoren klaarmaken. De lentestamppot van knolselderij kan elk jaargetij gemaakt worden. De kabeljauw bereid je volgens de aanwijzingen.


IMG_9811

Aubergine met peer, gemengde sla en kipfilet

Echt lekker, deze bijzondere maaltijd. De aubergine met peer is zeker het proberen waard. Lekker met een knapperige gemengde salade en kipfilet. Niet moeilijk om te maken.


IMG_9898Witlofsalade, courgette met ui en tomaten en biefstuk

Biefstuk in de reclame: verwennerij. Naturel gebakken. Een magere hamburger mag natuurlijk ook. Heerlijk bij de witlofsalade met appel en kerrie en het courgetteprutje. Puur krachtvoer met weinig calorieën. Wie meer nodig heeft, moet op dit bord een plekje vrijmaken voor bijvoorbeeld aardappelpuree.


IMG_9801

Pittige wortelsoep

Zaterdag is soepdag. Dan komt een grote pan op het vuur en maak ik zo’n 5 liter pure groentesoep. Vandaag de pittige wortelsoep  met gember en Spaanse pepers. Een supersoepie. Voor de kleinkinderen maak ik liever ‘oma’s fantastische wortelsoep’. Is wat minder scherp. De soep verdeel ik in porties en vries ik in. Zo heb ik een voorraadje voor de hele week.


img_2157

Appels en zoete aardappelen zorgen voor een fris zoete smaak. Kaneel en een beetje knoflook zorgen dat aan dit gerecht veel te proeven valt. Wij hebben in ieder geval heerlijk van gegeten van de gebakken appelstukjes met rundvleesreepjes met gebakken bataat