Paprikasoep

Heerlijk in de winter om warm te eten en in de zomer koud ook heel geschikt!

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)

  • olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 4 rode paprika’s in stukken
  • 1 rode peper gesnipperd(zonder zaadlijsten)
  • 1 l kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 tl azijn
  • 25 gr basilicum

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, paprika en peper.
  2. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  3. Pureer de soep met een staafmixer (of in een keukenmachine) en doe de basilicum en azijn erbij.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met wat pompoenpitjes.

Wanneer het weer wat warmer wordt is deze soep koud ook heerlijk met komkommer blokjes!