Pesto

PESTO

  • 3 eetlepels pijnboompittenIMG_9595
  • 30 gram verse basilicum
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak

BEREIDING

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter. Zorg ervoor dat de pitten bruin worden, maar niet aanbranden. Laat vervolgens goed afkoelen.
  2. Doe de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Haal van de basilicum de takjes en voeg dit aan de knoflook en pijnboompitten toe.
  4. Schenk de olijfolie erbij en maal totdat het een egale consistentie is geworden. Als het wat droog is, voeg nog wat olijfolie toe.
  5. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe.

Wil je de pesto langer bewaren? Schep het dan in een (weck)potje dat goed afsluitbaar is en schenk er een klein laagje olijfolie over. De pesto is dan twee maanden houdbaar. Als je het potje openmaakt, is de pesto nog een week houdbaar.