Pittige gehaktballetjes

INGREDIËNTEN (voor 4-6 personen)IMG_1467

  • 300  gram gehakt half-om-half
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 rode peper
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was het bosuitje en de rode peper. Snijd het uitje in dunne ringen. Snijd de peper in de lengte door en verwijder het steeltje en de zaden. Snijd de peper in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  3. Kneed alle ingrediënten door het gehakt en maak er kleine balletjes van.
  4. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal en bak ze in 20 minuten bruin en gaar.

Geen oven? Bak deze pittige gehaktballetjes dan in een koekenpan.

Wie niet goed op varkensvlees reageert kan deze gehaktballetjes ook maken met rundergehakt. Ze zijn dan iets droger.