Pompoen met gehakt uit de oven

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gr mager rundgehakt
  • 1 middelgrote pompoen van ca. 800 gr
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl kerriepoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in repen en daarna in blokjes.
  2. Was en snijd de prei in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen en knoflook in stukjes.
  3. Kook de pompoen in een beetje water in 15 minuten gaar. Voeg de prei toe en laat nog even meekoken. Giet het water af en schep de groente door elkaar.
  4. Fruit ondertussen de ui in een droge koekenpan en voeg olie, knoflook en kerrie toe. Bak het mengsel 5 minuten zachtjes.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar en maak op smaak met peper en zout.
  6. Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel met daarboven de gare pompoen. Strijk de bovenkant glad. Schuif de schotel onder de grill tot het bovenlaagje lichtbruin is.