Preisoep

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)

  • 3 grote preistengels
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 middelgrote ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • Zout

BEREIDING

  1. Snijd de prei in schijfjes en de bloemkool in roosjes. en was de groente goed.
  2. Hak de ui in stukken
  3. Verwarm de olijfolie in een soeppot en stoof hier de prei in. Voeg de ui toe en roer goed om.
  4. Voeg de bloemkool toe.
  5. Plet de knoflookteentjes en voeg toe: roer goed om en laat even meestoven: zorg ervoor dat het vuur niet de hoog staat en dat je de knoflook niet verbrandt.
  6. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  7. Roer er de kokosmelk door, breng terug aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen.
  8. Pureer de preisoep met een staafmixer of een blender.
  9. Breng op smaak met zout en zwarte peper.