INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
- 3 grote preistengels
- 4 knoflookteentjes
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 1 liter kippenbouillon
- 250 ml kokosmelk
- 1 tot 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper van de molen
- Zout
BEREIDING
- Snijd de prei in schijfjes en de bloemkool in roosjes. en was de groente goed.
- Hak de ui in stukken
- Verwarm de olijfolie in een soeppot en stoof hier de prei in. Voeg de ui toe en roer goed om.
- Voeg de bloemkool toe.
- Plet de knoflookteentjes en voeg toe: roer goed om en laat even meestoven: zorg ervoor dat het vuur niet de hoog staat en dat je de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Roer er de kokosmelk door, breng terug aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen.
- Pureer de preisoep met een staafmixer of een blender.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.