Runderbouillon

De aller gemakkelijkste, allersnelste en aller goedkoopste manier om bouillon te maken is natuurlijk met bouillonblokjes. Twee blokjes in een liter kokend water oplossen en je bent klaar.

Maar de allerlekkerste bouillon maak je zelf

Basis runderbouillon
Benodigdheden voor 1 liter vlees- of kipbouillon
– 300 gr rundpoulet, runderschenkel
– groenten: prei, wortel, ui, peterselie, bladselderijprei, wortel, ui, bladselderij
– Kruiden: tijm, 3 laurierblaadjes, foelie, enkele peperkorrels
– 1 liter water
– Zout

BEREIDING

  1. Leg het vlees in een pan met 1 liter koud water met zout en breng het aan de kook.
  2. Schep het grijze schuim met een schuimspaan van de bouillon, dan blijft de bouillon mooi helder.
  3. Voeg ui, wortel en kruiden toe. Laat rundvlees bouillon 2-3 uur trekken, zonder deksel op de pan. De bouillon mag niet meer koken.
  4. Giet de bouillon door een fijne zeef en vang het vocht op in een pan. Snijd het vlees fijn en gebruik het als vulsel in de soep.