Spinaziestamppot

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 1 knolselderij
  • 250 gram spekblokjes of reepjes
  • 450 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper

BEREIDING

  1. Schil de selderij en snij in kleine stukjes, kook het in 15 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes totdat ze krokant zijn , voeg geen olie toe, er komt genoeg vet uit de spekjes om ze te bakken. Schep de spekjes uit de pan en hou apart.
  3. Snij de spinazie in reepjes en laat het zonder water gaar worden in een pan, daarna uitlekken in een vergiet.
  4. Als de knolselderij klaar is voeg je olie toe en maak het op smaak met peper en zout. Pureer de knolselderij tot het mooi egaal is. Voeg spinazie en de spekblokjes aan de knolselderij toe en schep het om totdat het goed verdeeld is.

Voor een extra bite kun je een gesnipperde ui toevoegen.