Spruitjessoep

INGREDIËNTEN (4 pers)

  • 400 g spruiten
  • 2 stengels prei grof gesneden
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • ½ tl tijm (gedroogd)
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij 5 spruiten in dunne plakjes, de rest mag je grof snijden
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de prei enkele minuutjes
  3. Voeg de grof gesneden spruitjes en de tijm toe
  4. Giet er de groentebouillon bij en laat 25 min sudderen
  5. Bak ondertussen de plakjes spruiten goudbruin in een pan met wat olijfolie
  6. Mix de soep en kruid met peper en zout
  7. Soep te dik? Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe.
  8. Bij het opdienen afwerken met de gebakken spruitjes.