Tomatensaus

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 1 grote uiIMG_9610
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 blikken gepelde tomaten (2×400 gr)
  • een hand verse basilicum
  • beetje zout en peper uit de molen
  • wijnazijn

BEREIDING

  1. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes
  2. Schenk 2 grote scheuten olijfolie in een grote pan. Verwarm dit op een matig vuur en bak uitjes, knoflook en oregano ongeveer 10 minuten tot de uitjes zacht en de knoflook een beetje bruin is.
  3. Roer de tomaten stuk en voeg ze bij de uitjes. Roer dit goed door en laat het mengsel met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten sudderen.
  4. Maak de tomatensaus op smaak met een beetje zout, peper, een klein scheutje wijnazijn en een hand grof gesneden verse basilicum.