Tzatziki

TZATZIKI

Tzatziki is een Grieks voorgerecht gemaakt van komkommer, yoghurt en heel veel knoflook. Maar Tzatziki is ook heel geschikt als (shoarma) saus of dipsaus. Eén tip vooraf: de komkommer heel goed uitknijpen, anders wordt de saus te dun.

INGREDIËNTENIMG_9405

  • 1 grote komkommers
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 ½  eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

BEREIDING

  1. De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in een vergiet.
  2. Het vocht er goed uitknijpen met de hand. Doe dit een paar keer, net zolang tot er geen vocht meer uitkomt.
  3. De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer en zout in een slakom doen.
  4. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren.
  5. Ongeveer een uur in de koelkast laten opstijven voor het opdienen.

Menusuggestie: snijbonen met shoarma en tzatziki en andijviesalade