Water met smaakjes

Drinken is heel belangrijk. Mensen hebben 1 1/2 tot 2 liter vocht per dag nodig. En als het heel warm is of als je sport, is drinken nog belangrijker. Je verliest vocht en dat moet worden aangevuld. Wat het lichaam nodig heeft is water. Geen limonade of vruchtensapjes. Nu word je van water op den duur een beetje flauw. Maar er is een heel goede manier om water een lekker smaakje te geven met natuurlijke ingrediënten. En als je dit eenmaal hebt geproefd, koop je nooit meer frisdrank in de supermarkt.

Was fruit, groente en/of kruiden zorgvuldig onder koud stromend water. Snijd de vruchten of groente in grove stukken en stop dit in een mooie waterkan. Kruidentakjes kan je in z’n geheel in de kan doen. Vul de kan met water en doe er eventueel nog wat ijsklontjes bij.

 1. Munt en limoen Dit is natuurlijk een klassieker, en niet voor niets: deze ingrediënten geven je water een frisse smaak.
 2. Citrusvruchten, komkommer en munt Ook een gouden combinatie, fris en zuur tegelijk.
 3. Basilicum, aardbeien en citroen Aardbeien en basilicum passen heel goed bij elkaar. En voor een klein zuurtje doe je er ook citroen bij. Tip: drink het wel snel op, anders worden de aardbeien papperig. Niet te ver van tevoren maken, dus.
 4. Sinaasappel en bosbessen Een gouden combinatie. Deze kun je echter wel een dag van te voren maken, wil je de smaken er goed in laten trekken.
 5. Grapefruit, limoen, citroen en sinaasappel Een verfrissend watertje met allerlei citrusvruchten. Perfect tegen de dorst!
 6. Munt met watermeloen De ultieme dorstlesser.
 7. Komkommer en rozenwater Heerlijk bij gerechten uit het Midden-Oosten: de schillen van de komkommer (eventueel bij elkaar gebonden met een keukentouwtje) met een paar druppels rozenwater.
 8. Aardbeien, munt, komkommer en limoen Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je water een beetje zoet wordt.
 9. Sinaasappel en koriander Verrassend, maar erg lekker.
 10. Grapefruit met rozemarijn De smaak van rozemarijn is heerlijk in combinatie met grapefruit. Een combinatie van kruiden en het zure en bittere van de grapefruit.
 11. Framboos, rozenblaadjes en vanille Een zeer zachte en zoete smaak waar je intens gelukkig van wordt.
 12. Bosbessen en lavendel Jawel, lavendel kun je gewoon eten; het geeft een heerlijk aroma af. Zeer fijn in combinatie met bosbessen.

Je kunt natuurlijk nog veel meer ingrediënten proberen. Of mix bovenstaande eens met elkaar, je zult zien dat er verrassende smaakcombinaties ontstaan.