Witte koolsalade met kalkoen

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 300 gram kalkoenfilet
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gr witte kool
  • 2 stokjes bleekselderij
  • 50 gr komkommer
  • Tuinkruiden
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Kruid de kalkoen naar smaak met zout en peper en bak deze om en om in wat kokosolie bruin en gaar.
  2. Kook de witte kool kort en beetgaar. Laat dit afkoelen in een kommetje. Snij de komkommer en de bleekselderij in kleine stukjes en doe dit bij de kool in de kom. Voeg vervolgend de olijfolie, kruiden en citroensap toe en hussel alles door elkaar heen.
  3. Wanneer de kalkoen gaar is kan dit meteen in stukjes gesneden worden en erbij worden gedaan, of je kunt het eerst laten afkoelen, wat je wilt.

Als aanvulling kan je er nog cashewnoten aan toe voegen. Ook prima te gebruiken met kip in plaats van kalkoen.