WORTEL-KOOLRABI SALADE

(plus variatie met bleekselderij)

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 200 gr wortelen
  • 1 kleine koolrabi
  • ½ bakje tuinkers
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 tl honing

BEREIDING

  1. Was de wortel en schil de koolrabi. Rasp beide groenten fijn en meng dit in een kom met de tuinkers.
  2. Rooster de zonnebloempitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  3. Maak een dressing van olie citroensap en honing. Meng dit door de groente.
  4. Garneer de salade met de zonnebloempitten en wat tuinkers.

Variatie met bleekselderij

Neem in plaats van koolrabi en tuinkers 3 stengels fijngesneden bleekselderij en 1 bosuitjes in ringen gesneden. Meng dit met de wortelen en de dressing.