Wortel-preisoep

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 2 tartaartjes
  • 400 gr prei
  • 200 gr winterwortelen
  • 1 ui
  • halve liter groentebouillon (1 bouillonblokje)
  • tijm
  • 1 el grove mosterd
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • eventueel wat citroensap
  • Zout

BEREIDING

  1. Snijd prei en winterwortelen in stukken. Bak de groente in olijfolie en voeg tijmblaadjes toe.
  2. Voeg zoveel groentebouillon toe zodat de groenten onder staan. Roer de mosterd erdoor. Kook de groente in 10-15 min gaar.
  3. Pureer de soep. Voeg naar smaak peper en citroensap toe.
  4. Snijd de ui in ringen en fruit deze in olie.
  5. Kruid de tartaar met peper en zout. Maak er kleine balletjes van. Bak deze met de ui mee. Leg dit mengsel in het midden van een soepbord en schep de soep er overheen.