Worteltaart

Ingrediënten

  • 200g wortels, geraspt
  • 10 Medjool dadels zonder pit
  • 6 eieren
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 50g kokosmeel
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 75g walnoten, grof gehakt (optioneel)

 Frosting

  • 125g zonnebloempitten
  • 90 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • 3 el kokosolie, vloeibaar
  • 1-2 el honing
  • 2 tl citroensap
  • ¼ tl vanillepoeder

Bereiding

Worteltaart

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
  2. Maal de dadels met 1 ei in de foodprocessor tot een fijne pasta.
  3. Voeg de overige eieren, kokosolie, kokosmeel, kaneel, zout, baksoda en vanille toe en maal tot een glad beslag.
  4. Pulseer de wortels en walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen.
  5. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar

Frosting

  1. Combineer alle ingrediënten in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. De frosting wordt iets dikker en steviger wanneer je deze nog een half uurtje in de koelkast zet voor je de taart ermee bestrijkt.
  3. Snijd de taart doormidden, bestrijk beide helften met de frosting en leg ze bovenop elkaar. Hier haal je met gemak 6 porties uit. Je kunt ook het taartrecept twee keer maken. Leg beide bodems op elkaar nadat je deze met frosting hebt besmeerd. Zo heb je genoeg voor 12 personen.

 Snijd de taart in punten en gebruikt zoveel je nodig hebt. Vries de rest in voor een volgende gelegenheid.